Wie zijn wij?

Kakelbont Kinderpraktijk

Een overkoepelende naam voor verschillende eerstelijns praktijken onder één dak

 

Onze zorg is kindgericht. Ons doel is de zelfstandigheid van het kind vergroten en op een optimaal niveau te brengen. Wij brengen daar waar nodig, vanuit verschillende disciplines het ontwikkelingsniveau van het kind in beeld. Zo kunnen wij inzicht geven in de mogelijkheden en beperkingen van het kind. Op basis hiervan vertalen wij de hulpvraag naar realistische behandeldoelen. In samenspraak met ouders wordt het behandelprogramma opgesteld.

 

Kakelbont Kinderpraktijk is een overkoepelende naam voor verschillende eerstelijns praktijken onder één dak. Wij bieden paramedische zorg aan kinderen in Bergen op Zoom en omgeving. Bij Kakelbont Kinderpraktijk werken kinderfysiotherapeuten, een kinderergotherapeut, een logopedist en een osteopaat. Zij worden ondersteund door een administratief medewerkster. Op deze site vindt u informatie over ons zorgaanbod. Zo bieden wij onderzoek, behandeling en advies op het gebied van de motorische, zintuiglijke en spraak-taalontwikkeling van kinderen. Volg ons nu ook op de facebookpagina Kakelbont.
 
Wij houden in het (gezamenlijk) behandelplan rekening met de belastbaarheid van het kind. Indien nodig behandelen wij ook aan huis en stemmen we de behandeltijden van verschillende therapieën op elkaar af. Belangrijk onderdeel van de behandeling is dat wij spelenderwijs proberen positieve veranderingen bij het kind te bewerkstelligen. Wij adviseren ouders en anderen die bij het kind betrokken zijn, hoe zij het kind kunnen stimuleren in zijn ontwikkeling. Als blijkt dat wij de benodigde zorg niet kunnen bieden, zoeken wij met ouders naar andere mogelijkheden. Indien andere behandelaars betrokken zijn bij het kind vindt met hen afstemming van het behandelplan plaats.